Акценти
Начало / Общество / Четири фирми с договор за снегопочистване в община Плевен

Четири фирми с договор за снегопочистване в община Плевен

зимно почистване“Инжстрой”, „Чистота”, „А.С.А-България” и ДЗЗД „Бека Транс-Плевен” са четирите фирми, с които Община Плевен има сключени договори за зимното почистване в Плевен и на общинската пътна мрежа.

Снегопочистването на централната градска част, жк “Сторгозия” и част от общинската пътна мрежа ще се извършва от фирма „Инжстрой”. Източната зона на Плевен се поема от фирма „Чистота”, ангажимент на „А.С.А-България” е зимната поддръжка на улиците в промишлената зона на Плевен, а ДЗЗД „Бека Транс-Плевен” ше поддържа  общинската пътна мрежа.

Дружествата разполагат с необходимите за първоначална работа пясък, пясъчно-солни смеси и сол, както и готовност в срок до 3 дни да доставят допълнителни количества материали.

Община Плевен разполага с необходимите финансови средства за зимно поддържане на общинските пътища и уличната мрежа, както за аварийно-възстановителни работи до края на 2014 год., беше съобщено на свиканото от областния управител на област Плевен заседание за готовността на институциите за зимния сезон.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...