Акценти
Начало / Образование / Четири училища в общината ще получат дофинансиране

Четири училища в общината ще получат дофинансиране

Четири учебни заведения в общината – ОУ „Антон Страшимиров“ – с. Бохот, ОУ „Отец Паисий“ – с. Опанец, ОУ „Христо Ботев“ – с. Пелишат и ОУ „Васил Левски“ – с. Беглеж, ще получат дофинансиране на самостоятелни и слети паралелки с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2017/2018 година. Това решиха днес общинските съветници в Плевен.

Общия размер на сумата, нужна за обезпечаване на учебния процес на сформираните маломерни и слети паралелки и тяхното дофинансиране в упоменатите учебни заведения за учебната 2017/2018 г., е 48 279 лева. Средствата ще бъдат предвидени в бюджета на Община Плевен за 2018 година.

Най-голяма е сумата за дофинансиране на ОУ „Христо Ботев“ в село Беглеж- малко над 37 000 лв. Те са за четири формирани слети и самостоятелни маломерни паралелки. В училището се обучават общо 34 деца.

В ОУ „Антон Страшимиров“ – с. Бохот е формирана слята паралелка от трети и четвърти клас с 15 ученика, като недостигът до минималния брой деца в нея е 1 ученик. Паралелка пети клас е с 15 ученици и недостиг 3-ма ученици. В училището се обучават общо 69 деца. Нужните допълнителни финансови средства за училището са в размер на 1452 лева.

В ОУ“Отец Паисий“ – с. Опанец са формирани пет слети и самостоятелни маломерни паралелки. За паралелка първи и втори клас има недостиг до минималния брой от 4 ученици, в паралелка трети клас – отново 4 ученици, в паралелка четвърти клас – 3 ученици, в паралелка пети и шести клас – недостигът до минималния брой е от 2 ученици, паралелка седми клас – недостиг от 3 деца. В училището се обучават общо 68 ученици. ОУ“Отец Паисий“ – с. Опанец се нуждае от дофинансиране в размер на 5808 лева.

В ОУ“Христо Ботев“ – с. Пелишат има три слети и самостоятелни маломерни паралелки. Там недостигът е от 11 деца. В училището се обучават общо 58 ученици, нужното дофинансирането е в размер на 3993 лева.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...