Акценти
Начало / Образование / Пет проекта на ученици от област Плевен ще участват в Националния конкурс „Посланици на здравето”

Пет проекта на ученици от област Плевен ще участват в Националния конкурс „Посланици на здравето”

 

102 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2017/2018 г. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Сред тях са пет проекта на ученици от област Плевен. В категорията от 1-ви до 4-ти клас е допуснат проектът „Хигиена за отличници” на ОУ „Христо Ботев” село Божурица, община Долна Митрополия и проектът на ОУ „Христо Ботев“ – село Пелишат, община Плевен – „Здравословно хранене и редовно спортуване, предпоставка за развитие на здрави и успешни личности“. В категория от 5-ти до 8-ми клас от област Плевен са допуснати два проекта – „Здравето ти е твоя отговорност” на ОУ „Св. Климент Охридски” – Буковлък, община Плевен, и „Без тютюнев дим и алкохол съм здрав и силен, стани като мен” на ОУ „Христо Ботев” – село Пелишат, община Плевен. При най-големите – 9-12 клас, ще се състезава проектът  „За живот без зависимости”  на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен.

Конкурсът „Посланици на здравето” се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.  и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2018 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...