Начало / Спорт / Четири отбора ще мерят сили на финала на общинския кръг по бадминтон в Плевен

Четири отбора ще мерят сили на финала на общинския кръг по бадминтон в Плевен

  DSCN6389

Четири отбора ще мерят сили на финална на общинския кръг по бадминтон в Плевен. Състезанието се провежда в рамките на Ученическите игри, като старта на надпреварата по бадминтон за момичета и момчета беше даден на 8 февруари. На финалния кръг за юноши, който ще се състои утре, 22 февруари, от 9 часа във физкултурния салон на ОУ ”Св. Климент Охридски”, ще се гледа марков бадминтон, увери за infopleven главният съдия по бадминтон и преподавател по физическо възпитание в училището Милко Митев. Ще се конкурират 4 отбора – десетокласници от Професионална гимназия по строителна механизация „Г. С. Раковски”, от Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект”, от Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” и осмокласници от училището домакин. „Всички са много добри, така че очакването е голямо. От всички само двама ученика не са мои възпитаници. И се гордея с този факт”, коментира Митев.

DSCN6401

Победителят на общинския кръг отива на областно състезание. След него следва зонален етап, включващ най-добрите състезатели от областите Плевен, Габрово, Ловеч и Велико Търново. Победителят и от този кръг отива на републикански кръг.

 „Тази година имаме 22 училищни отбора по бадминтон от Плевен. Това е нечувано! Аз съм главен съдия и организатор на тези състезания от 1998 година, а нашето училище „Св. Климент Охридски” е инкубатор на кадри за отборите в града. За мен е изключителна радост”, коментира Митев. И добави, че тези състезания са и обучения, защото се изясняват всички неясни моменти за преподаватели и спортисти от други училища. „От 1998 година до сега нашите отбори са непрекъснато общински първенци”, посочи още Митев.

Бадминтонът е сред спортовете, включени в Ученическите игри от 1998 г. Много добър спорт – неконтактен, неконфликтен и възпитава чудесни качества, посочи още Митев. И добави, че преди години бадминтонът е наречен от него и съмишленици „чист и бял спорт за деца”. „90% от участниците в състезанията от горен курс са наши кадри. Аз се радвам, че в Плевен този спорт се развива и печели привърженици”, коментира още преподавателят.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...