Акценти
Начало / Последни новини / Четири медала от три турнира за шахматистите на „Спартак Плевен XXI “   

Четири медала от три турнира за шахматистите на „Спартак Плевен XXI “   

На 19 и 20 ноември в Благоевград се състоя турнира за Националната Купа „Виктори“. Тя включвашe състезания по ускорен шах и блиц. Състезателите играеха в общ турнир в 9 кръга по „Швейцарска система“, като допълнително се правеха класации за групите до 16,18 и 20 г, за юноши и девойки.

Отлично се представи състезателката на „Спартак Плевен XXI “ Гергана Димитрова.И в двата общи турнира тя набра по 9 точки, които й бяха достатъчни да спечели златните медали на ускорен шах и  блиц при девойките до 18 години.

 На 19 ноември в София в „МОЛ България“ се състоя детския турнир за „Купата на МОЛ България“.В него участвуваха 67 състезатели, които играха 7 кръга по „Швейцарска Система“.И тук турнирът бе общ.като след това се правеха класирания за възрастови групи до 6,8,и 10 години. Групата на  „Спартак Плевен XXI “ бе от трима състезатели. И тримата се представиха отлично и за пореден път зарадваха своя треньор Михаил Гигов.

martin

Седемгодишният Мартин Попов се класира 7-ми в общия турнир с 5 победи и 2 загуби,и това му бе достатъчно да спечели  златния медал в групата до 8 години. В същата група неговият съотборник Велислав Василев спечели 4 точки и се класира на 5-то място.

katrin

Толкова точки спечели и Катрин Нинова и взе бронзовия медал при момичетата до 10 години.Това е втори медал за Катрин през в рамките на месец,след като преди 20 дена тя спечели и медал от турнир в Гърция.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...