Начало / Последни новини / Четири медала за шахматистите на СКШ „Плевен ХХІ” от турнир в Пловдив

Четири медала за шахматистите на СКШ „Плевен ХХІ” от турнир в Пловдив

Един златен, два сребърни и един бронзов медал в своите възрастови групи спечелиха младите шахматисти от СКШ „Плевен ХХІ“ от Втори Мемориал „Красимир Сапунов“, който се проведе на 27 ноември в Пловдив. Това научихме от треньорът на плевенския клуб мс Христинка Илиева. Състезанието се организира от ШК „Пловдив“ в памет на дългогодишния шахматен деятел и треньор на детската школа в града. В турнира се включиха общо 128 шахматисти, разделени в турнир А и турнир Б – за деца до 10 години. Партиите се играха на ускорена контрола за мислене, главен съдия е Илияна Полендакова от клуба, организатор.

От СКШ „Плевен XXI“ най- успешно се представи Нора Рашева, която 6 кръга трупаше точка след точка и стигна до борбата за таблета, който бе за победителя в турнир Б. В седмия кръг Нора допусна единствената си загуба в надпреварата от 10-годишния Есат Рамаданов, състезател на ШК „Асеновец“ Асеновград, който спечели турнира с победи във всичките си 7 партии. С натрупаните 6 победи Нора взе златния медал при момичетата до 8 години и се нареди на второ място в общото класиране от 69 деца.

При момчетата до 8 години Кристиан Илиев финишира с 4,5 точки и пето място.

При момичетата до 10 години Дария Георгиева се пребори за сребърния медал с актив от 5 точки.

plovdiv-turnir

Четири 11-годишни момичета от клуба се включиха в А турнира и успяха да запишат по две точки и премериха сили с по-големи и изявени шахматисти. Любомира Ленкова и Кристина Апулчева спечелиха съответно сребърен и бронзов медал при момичетата до 12 години. Ден преди турнира Любомира стана втора и в детската надпревара „Тракийско конче“ в Стара Загора.

На момичетата на СКШ „Плевен XXI“ им предстои участие и на Втори Мемориал „Юлиян Радулски“, който ще се проведе на 4 декември, отново в Пловдив.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...