Акценти
Начало / Последни новини / Четири медала за Изобор и Класик в Сливен

Четири медала за Изобор и Класик в Сливен

По два бронзови медала спечелиха Изобор /Плевен/ и Класик /Белене/ от държавното лично-отборно първенство по борба. Шампионатът се проведе в Сливен и в него участваха 90 момичета /от 33 клуба/, 62 кадетки /26 клуба/ и 58 девойки /22 клуба/.

От плевенския тим най-добре се представиха Десислава Господинова /при девойките/ и Моника Миткова /момичета/. В категорията до 44 кг Десислава бързо надви първата си съперничка. След това обаче излезе срещу фаворитката Фатме Мандева от Левски /София/ и отстъпи по точки. До края спечели още две срещи и се окичи с бронзов медал.

„Доволен съм от представянето й. Тя е ученичка в 12 клас и в момента приоритет за нея е завършване на средно образование. С оглед на това не направи най-добрата си подготовка за състезанието“, анализира треньорът й Момчил Сирашки.

При 52-килограмовите момичета Моника завърши трета след три победи и една загуба от представителката на Багаин /Силистра/ – Гергана Златева. „Това бе второ участие за нея. Можеше да играе на финала, но допусна грешки в схватката със Златева и бе туширана“, уточки Сирашки.

борба Класик Белене Нурхаят Идрисова

В същата възраст, но в категорията до 62 кг Нурхаят Идрисова от Класик /Белене/ достигна до бронзов медал. Тя започна с поражение от бургазлийката Петя Либчева, която в последствие стана втора. После беленчанката спечели три срещи. „Очаквах от Нурхаят шампионска титла. Проблемът при нея е, че й липсва увереност. Винаги започва трудно, а след което показва пълните си възможности. Така беше и в Сливен, където загуби от не по-добрата от нея Либчева“, коментира беленският треньор Момчил Ганчев.
Друга негова възпитаничка – кадетката Анджела Господинова завърши на трето място при 38-килограмовите.

И двата клуба имаха шансове за още медали.

Малко не достигна на Пламена Пенева от Изобор в категорията до 52 кг при девойките. Тя завърши пета след като спечели и загуби по два пъти.
Като цяло съм доволен от представянето на нашият отбор, заяви Момчил Сирашки.

Класик заложи още на Цветелина Цветанова и Силвия Дончева. Те обаче дебютираха в по-горни категории и не намериха място сред призьорите.
Представянето ни можеше да е и по-добро, защото вярвах, че всичките ни състезателки ще вземат медали, обобщи Момчил Ганчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...