Акценти
Начало / Икономика / Четири важни пътни участъка в областта ще бъдат ремонтирани през следващите две години

Четири важни пътни участъка в областта ще бъдат ремонтирани през следващите две години

инж. Ивайло Денчев

За следващия програмен период  за спешен ремонт са предвидени четири пътни участъка в област Плевен, като на първо място сред тях е ремонтът на пътя Плевен-Ловеч от Бестовец до границата с област Ловеч. Проектът вече е готов и се очаква финансиране, обясни директорът на Областно пътно управление – Плевен инж. Ивайло Денчев..

Другият спешен за ремонт пътен участък е Изгрев-Трънчовица до Бацова махала. Пътят е в изключително лошо състояние и по тази причина е ограничено движението на тежкотоварни автомобили, за да бъде съхранен доколкото е възможно.

Друг предстоящ проект е от Милковица през Долни Вит до Черквица. Готов за ремонт е пътят Долна Митрополия – Гулянци и Гривица – Згалево.

Това са проекти, които ще бъдат реализирани през следващите две години, обясни инж. Денчев. Всеки от тези пътища е с интензивно движение, затова е важен ремонтът им да стане възможно по-скоро.  Проектите са изготвени, но някои трябва да бъдат актуализирани.

През последните две години по оперативни програми с европейски средства в областта са ремонтирани общо около 120 км пътища. Приблизително толкова са плануваните ремонти и за следващия двегодишен период.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...