Акценти
Начало / Крими / Четирима с марихуана и амфетамин задържаха през почивните дни в Плевен и Левски

Четирима с марихуана и амфетамин задържаха през почивните дни в Плевен и Левски

Четирима са задържаните с марихуана и амфетамин през почивните дни, информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На 20 ноември около 16 часа на улица „Шипка“ в град Плевен при полицейска проверка и личен обиск в 20-годишен от Белене са намерени две полиетиленови топчета с бяло прохообразно вещество. По данни на младежа съдържанието е амфетамин с приблизително тегло 2 грама. Наркотикът е предаден за лабораторна обработка. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 21 ноември около 00:20 часа на улица „Гривишко шосе“ в град Плевен полицаи спират и извършват личен обиск на 25-годишен от Плевен. В кибритена кутийка е установено гопче с размери 1х1 см, съдържащо суха зелено тревиста маса. По данни на плевенчанина веществото е марихуана. Иззета е с протокол за личен обиск и е предадено за лабораторна обработка в Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. 25-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежулен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На същата дата около 01:30 часа в плевенския жк. „Дружба“ в хода на проверка в 26-годишен от Плевен е намерено полиетилиново пликче с размери 3х2 см, съдържащо суха зелена тревиста маса. По данни на 26-годишния веществото е марихуана. Наркотикът е иззет с протокол за личен обиск и е предаден за лабораторна обработка. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 22 ноември в 16:55 часа в град Левски на улица „Антим I“ при полицейска проверка 19-годишен пътник в лек автомобил „Фолксваген Голф“ доброволно е предал три топчета с марихуана. Младежът е от същия град. Веществото е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Левски. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...