Акценти
Начало / Образование / Четирима с максимален бал за медицина и фармация в МУ-Плевен

Четирима с максимален бал за медицина и фармация в МУ-Плевен

Започна записването на новоприетите студенти-първокурсници след първо класиране в специалностите „Медицина“ и „Фармация“  на Медицински университет – Плевен. Четирима кандидати са класирани с максимален бал (36), пълни шестици на конкурсните изпити по биология и химия и от дипломата за средно образование, от които трима мъже и една жена.

Студентите, класирани за специалност по второ желание, задължително се записват и участват в следващите класирания за по-предната желана от тях специалност, освен в случаите, когато декларират отказ от участие в следващо класиране за прием по по-предното желание. Декларацията се попълва при записването. Неприетите кандидати не заявяват желанието си да участват във второ класиране. Приетите на следващо класиране кандидати се определят автоматично в съответствие с реда на посочените от тях желания и по низходящ ред на състезателния бал в съответната категория.

На сайта в раздел Прием 2020 е публикуван График за излизане на класиранията и записване на новоприетите студенти в МУ-Плевен. На 22 юли вечерта ще излезе второ класиране на новоприетите студенти в специалностите „Медицина“ и „Фармация“. Първо класиране на кандидатите за бакалавърските специалности на МУ-Плевен ще излезе на 23 юли 2020 г. Неприетите кандидати участват автоматично до трето класиране, без да заявяват желанието си за това. След трето класиране попълването на незаетите места става след задължително подаване на заявление в МУ-Плевен. Заявлението, по образец, публикуван на сайта, се подава  на посочената за целта електронна поща.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...