Акценти
Начало / Крими / Четирима от Плевенско се разделиха с наркотиците си

Четирима от Плевенско се разделиха с наркотиците си

Наркотични вещества са иззели полицаите от четирима мъже в област Плевен, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. На 1 април в Първо РУМВР – Плевен е започнато бързо производство срещу 25-годишен плевенчанин. Същия ден около 15 часа на улица „Битоля“ при извършена проверка от служители на криминална полиция в него е намерен полиетиленов плик с размери 4/5.5 см, съдържащ канабис. Уведомен е районен прокурор. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай.

На същата дата около 14.30 часа в хода на специализирана операция при проверка в жилището на 23-годишен в Червен бряг са установени 12 стръка суха зелена тревиста маса и топче с неправилна форма, съдържащо зелено-кафява тревиста маса. Веществата, при направения полеви наркотест, са реагирали на марихуана. Иззети са за назначаване на физико-химична експертиза. 23-годишният е задържан за 24 часа. Уведомена е прокуратурата. По случая е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

На 3 април в 1 часа на пътя от село Аспарухово в посока село Малчика служители на РУМВР – Левски спират за проверка „Фолксваген Голф, собственост и управляван от 27-годишен от Левски. В автомобила е намерен полиетиленов плик, съдържащ 29 топчета с размери 1х1 см, с бяло прахообразно вещество, а при обиск на пътника – 41-годишен от Левски, в джоб на дреха, е установена пластмасова кутийка с размери 4х4х2 см със суха зелена тревиста маса – реагирала на марихуана при наркотест. Назначени са експертизи. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Левски. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“ от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...