Акценти
Начало / Крими / Четирима задържани за грабежа на инкасо автомобил в Плевен (обновена)

Четирима задържани за грабежа на инкасо автомобил в Плевен (обновена)

Четирима мъже на възраст 30-35 години са задържани за извършения грабеж на инкасо автомобил до магазин „Кауфланд – 2”  на ул. Гренадерска” 119 в Плевен. Задържаните са криминално проявени, като двама от тях са осъждани. Тримата от задържаните са от област Плевен. Това каза на брифинг в Окръжна прокуратура – Плевен Красимир Ячев, наблюдаващ прокурор по случая.

До края на работния ден на четиримата ще бъде повдигната мярка за задържане за  срок от 72 часа.

Сигналът за грабежа е подаден на тел. 112 около 20 часа снощи от гражданин, който е станал свидетел на обира. Наблюдаващият прокурор съобщи, че двама от нападателите са изхвърлили със сила от инкасо автомобила един от охранителите, който е бил вътре. След което преместват инкасо автомобила на гърба на хипермаркета. Там към него се приближава автомобил на извършителите, в който прехвърлят парите и се отдалечават с него в неизвестна посока. Отзовалите се на сигнала полицаи са установили в близост едно лице, което се установява, че има отношение към обира. То е задържано само три часа след като е подаден сигналът. В последствие са задържани още три лица, които са били установени на един адрес, в жилище, което са ползвали под наем. На адреса са намерени късоцевно огнестрелно оръжие, патрони за автомат „Калашников”, както и голяма сума пари и опаковки, в които фирмата „Випсекюрити”, собственик на обрания инкасо автомобил, превозва събраните суми. По-късно е установен и автомобилът, с който е извършен обирът. Открити са и вещи, с които грабителите са прикривали лицата си. Полицаите са проверили още две жилища, от които е иззет доказателствен материал, каза Петър Енчев, зам.-директор на ОДМВР Плевен.

Открадната сума е около 200 хил. лева в различни копюри. Това не е цялата сума, която е била налична в инкасо автомобила. Предстои да се установи от кои обекти са били събрани парите.

Полицията работи по всички възможни версии, включително и по тази дали става въпрос за организирана група. Изяснява се и дали наемодателите на трите претърсени жилища имат връзка със задържаните. Установено е, че част  от откритото оръжие е незаконно притежавано. Между 5 и 15 години е наказанието за извършване на квалифициран грабеж на особено големи суми и конфискация на половината от имуществото, поясни окръжният прокурор Ваня Савова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...