Акценти
Начало / Последни новини / Четвърто място и за брата на Тихомир Иванов – Михаил

Четвърто място и за брата на Тихомир Иванов – Михаил

След като Тихомир Иванов дебютира с четвърто място в скока на височина в Диамантената лига, на крачка от бронзовия медал остана и брат му Михаил. По-малкия скачач на Георги Гетов и СКЛА Спартак /Плевен/ участва в балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години в Питещи /Румъния/. Мишо преодоля 2.05 метра, изоставайки на 5 см от титлата. Той раздели четвъртото място със съперници от Турция и Хърватия. И тримата преодоляха кота 2.05 м от втори опит, а после направиха по три неуспешни на 2.10 м. Преди това Иванов скочи от раз 1.85 м, 1.90 м, 1.95 м и 2.00 м.

Сред 13-те участника бе и състезателя на Спринт /Червен бряг/ – Габриел Митов. Той приключи с резултат 2.00 м, който му осигури осмо място. Преди последното си постижение той премина от първи опит 1.75 м, 1.80 м, 1.85 м, 1.90 м и от втори път 1.95 м. Накрая не успя на 2.05 м.

Трио завърши с еднакъв резултат – 2.10 м. Шампион на Балканите обаче стана печели хърватина Филип Мърчич, който премина всички височини от раз. Сребърния медал взе Антониос Марлос от Гърция, а бронзовия сърбина Ясмин Халили.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...