Акценти
Начало / Култура / Четвъртото издание на фестивала „Любимото ми хорце” откриват днес в Плевен

Четвъртото издание на фестивала „Любимото ми хорце” откриват днес в Плевен

В Летния театър в парк „Кайлъка” днес ще се проведе Фолклорният фестивал „Любимото ми хорце”. Той се организира за четвърта поредна година от клуб „Северняците” с ръководител Джейлян Демирев. Откриването ще е от 10 часа. По традиция първи на сцената ще излязат домакините, които ще представят автентично северняшко хоро, което ще бъде изпълнено за първи път пред публика.

След тях на сцената ще се качат 20 състава от София, Варна, Ловеч, Шумен, Левски, Пордим, Плевен и други. В рамките на 8 минути всеки състав ще има възможност да представи хора по избор. Фестивалът няма конкурсен характер.

За желаещите да се насладят на изпълненията ще има осигурен транспорт до „Кайлъка” . Два автобуса ще тръгват от гарата в 9 и 9.30 часа и ще се движат по пътя на тролеите до „Кайлъка”. Крайната спирка на автобусите ще е паркинга до езерото. Входът  е безплатен.

Фестивалът ще завърши на площад „Възраждане”, където около 13.30 часа ще се съберат всички участници за голямо хоро. Плевенчани ще могат да се присъединят към хорото под звуците на оркестър.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...