Акценти
Начало / Общество / Честит Трети март!

Честит Трети март!

141 години от Освобождението на България отбелязваме днес.  Честваме денят, отворил пътя на нова България. Прекланяме се пред подвига и саможертвата на тези, с чиято кръв е извоювана свободата, за да останат безсмъртни с народната памет.

Ритуалът за тържественото отбелязване на Националния празник в Плевен ще започне в 11.00 ч. на централния площад „Възраждане” с военен ритуал и издигане на националното знаме. Панихида в памет на загиналите ще отслужат свещеници от плевенски храмове. Ще има тържествени слова.

Празничният концерт е от 12.00 часа в ДКТ „Ив. Радоев”. В него ще участват „Ева квартет”, инструментална формация „Арта”, солисти на „Мистерията на българските гласове”, Ансамбъла „Филип Кутев” и оркестъра за народна музика на БНР.

В 16.30 ч. на пл. „Възраждане”  ще се проведе инициативата „Пробуждане с хоро” с организатор плевенското сдружение „Зорница”.

В същия час, 16.30 часа, пред Панорамата ще започне инициативата на „Рицари без броня” за отбелязване на националния празник. Програмата ще завърши с огнено шоу.

В 18.30 часа на сцена „Водна каскада“ ще започне концер-стектакъл по повод 141 години от Освобождението на България.  Организаторите от Областния младежки съвет  са подготвили изцяло българска програма.

В програмата на 3 март е включено и Националното първенство по ориентиране за купа „Трети март”. То започва в 10.30 часа в неделния ден от центъра на с. Къртожабене.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...