Начало / Видео / Честит Трети март, Плевен!

Честит Трети март, Плевен!

Тържественият ритуал по повод Националния празник Трети март в Плевен ще започне в 11 часа на площад „Възраждане“.

Преди това, в 8.50 часа на площад „Възраждане“ ще бъде даден стартът на лекоатлетическата щафета „Обиколка на Военноисторическите музеи” – Плевен.

От 12 часа в ДКТ „Иван Радоев“ ще започне празничен концерт с участието на: Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, Фолклорен ансамбъл „Мизия” с ръководител Михаил Денев при НЧ „Съгласие 1869”, ДЮФА „Нашенчета” с ръководител Огнян Летов при Център за работа с децата.

Днес плевенчани ще могат да разгледат и Музея  на открито под наслов „Да докоснем историята”. Той ще бъде разположен между читалище „Съгласие“ и Военния клуб. Експозицията ще включва развърната артилерийска позиция – реплика на планинско оръдие, използвано  в историческите възстановки на клуб „Традиция“, както къси и дълги огнестрелни оръжия, използвани при боевете край Плевен и Шейново в Руско-турската война, ятагани и барутници.

В 16.30 часа, пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, ще се проведе неформално отбелязване на Националния празник под наслов „Плевен помни!“.   Вземете знамената и децата, и елате да покажем, че Плевен помни, зоват организаторите от „Рицари без броня. Под Панорамата ще звучат патриотични стихове и песни, изпълнени от талантливите деца на Плевен. А танцьорите от  клуб за народни танци „Веселяци“ ще развеят огромен трибагреник. 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...