Акценти
Начало / Последни новини / Черноморец /Балчик/ спря Партизан за финал на купата на АФЛ

Черноморец /Балчик/ спря Партизан за финал на купата на АФЛ

Партизан /Червен бряг/ няма да играе за трофея на Аматьорската футболна лига. Спря го Черноморец /Балчик/, който го победи с 4:1 в полуфинален двубой игран на стадион „Локомотив“ в град Дряново.
Тимът от Североизтока заслужено спечели. Селекцията на треньора Георги Иванов имаше предимство през всичките 90 минути. Той нанесе удар на съперника си само за три минути. Първо в 25-ата Васил Тачев завърши с гол контраатака на съотборниците си. В 28-ата пък настана продължително разбъркване в наказателното поле на Партизан и Виктор Митев реализира красиво попадение със странична ножица – 2:0. През цялото първо полувреме червенобрежкия тим опитваше да превземе вратата на съперника, сипейки центрирания, които обаче не доведоха до нищо съществено.
Веднага след почивката състава от Северозапад опита да вземе инициативата. Успя да кратко и резултатът от това бе 2:1 след прецизно изпълнен фаул от капитана Цветан Петров. Надеждите на „партизаните“ обаче се оказаха краткотрайни. В 52-ата минута Ивайло Лазаров стреля неспасяемо от 30 метра в горния ляв ъгъл за 3:1. Тимът от Червен бряг още не се беше отказал и скоро Радосвет Чанов пропусна за вкара. После Петров изпълни от същата позиция като при гола фаул, но не уцели вратата. Всичко приключи в 78-ата минута, когато Ахмед Хикмет изпълни точно пряк свободен удар за крайното 4:1, осигурявайки на тима от Балчик участие в битката за купата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...