Акценти
Начало / Последни новини / Червен бряг с двама вицешампиони на България по бокс

Червен бряг с двама вицешампиони на България по бокс

Васил Стефанов и Рами Киуан от БК Червен бряг станаха вицешампиони на България по бокс за юноши. Сториха го в Кърджали, където се проведе държавния личен шампионат. 138 боксьори от 36 клуба се качиха на ринга. Плевенска област участва с девет състезатели – четирима от Спартак, трима от Мизия 80 и двама от Червен бряг. От тях най-силно се представиха възпитаниците на треньора Дойчин Цанов. В категорията до 75 кг Васил Стефанов бе безапелационен до финала, нокаутирайки последователно Даниел Стоянов от Левски /София/ и Константинис Лукидис от Пирин /Благоевград/. Срещата за златния медал бе равностойна, но червенобрежкия боксьор я загуби от третия в Европа – Даниел Любенов от Локомотив /София/. Зрелищни битки на  Рами Киуан при 70-килограмовите. До финала той се справи с добричлията Андон Иванов, Цветелин Димитров от СТОРМ и пловдивчанина Валери Лазаров. Накрая направи добър двубой с Атанас Димитров от Добрич, но го загуби.

„Целите с които тръгнахме за Кърджали ги изпълнихме. Реално погледнато съперниците на Васил и Рами бяха фаворити на финала и логично спечелиха. Въпреки това аз съм доволен от представянето им, защото дадоха всичко от себе си. Като цяло шампионата бе на високо ниво. Откроиха се момчета с голям потенциал“, коментира треньора на БК Червен бряг – Дойчин Цанов.

От седемте състезатели от Плевен най-добре се представиха Калоян Димитров и Стилян Игнатов от Мизия 80. Възпитаниците на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров – президент и треньор на клуба записаха по една победа и загуба при най-тежките – +80 кг. Съотборникът им Петко Петков загуби още на старта при 60-килограмовите. Същото се случи и с четиримата боксьори на Спартак /Плевен/ – Калоян Рашковски /66 кг/, Емил Енчев /+80 кг/, Джими Деянов /+80 кг/, а Красимир Александров /70 кг/ не се качи на ринга заради контузия.

Снимка: Фейсбук БК Червен бряг

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...