Акценти
Начало / Култура / Червенобрежки танцьори заеха първите места в национален фестивал

Червенобрежки танцьори заеха първите места в национален фестивал

С наградите на победителите се завърнаха червенобрежките танцьори от Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси”. Децата от представителната концертна група на Танцова школа „Хайде на хорото” при СОУ „Д-р Петър Берон” и ентусиастите от едноименния Фолклорен клуб от Червен бряг, с ръководител Емилия Тилова, ликуваха на престижния фестивал. Тойсе организира ежегодно от тамошното читалище „Иларион Драгостинов”, със съдействието на Община Велико Търново и кмество Арбанаси.
Червенобрежките дечица успяха да спечелят симпатиите на публика и жури със сърцатите изпълнения на танците „Чичовото” и „Пиринско настроение”. Фолклорният клуб „Хайде на хорото” от своя страна внесе още очарование с богатите си, пъстри и красиви носии, извадени от старите ракли. А с изпълненията на „Костенско”, „Боалийско” и „Ситно влашко” разиграха сърцата на всички. След бурните аплодисметни журито съвсем заслужено присъди и на двата състава първа награда в съответната възрастова група.
Още 20 отличия раздаде журито, председателствано от ръководителя на Северняшкия ансамбъл, доц. Георги Хинов. С най-много призови места се оказаха децата от Школата по изкуства в Севлиево, които си тръгнаха и със специалната награда на публиката.

Червен бряг фестивал

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...