Акценти
Начало / Последни новини / Червенобрежки ветерани спечелиха среброто на шахматно първенство

Червенобрежки ветерани спечелиха среброто на шахматно първенство

Сребърни медали завоюваха и двата тима на домакините на проведеното от 10 до 12 юли в Червен бряг Държавното отборно първенство по шахмат за ветерани. Организатор на проявата е Федерацията по шахмат и червенобрежкият Шахматен клуб „Михаил Тал”.
Началото на това първенство бе поставено преди 6 години в София, след което Червен бряг се утвърди като мястото, в което ежегодно си дават среща сеньорите и сеньоритите на шаха от цялата страна. И ако в Първото държавно първенство са участвали само три отбора, то с годините този интелектуален спорт бележи все по-голяма популярност, за да се стигне до рекордният брой от 40 участника, дошли в Червен бряг на последното издание на турнира.
На откриването присъстваха зам.-кметът и секретарят на Община Червен бряг. Приветствени думи към състезателите бе изпратил и градоначалникът на Общината Павлин Фильовски, като благодари на Федерацията за гласуваното доверие и на председателя на Управителния съвет на Шахматен клуб „Михаил Тал” – Червен бряг за добрата организация на поредния турнир.
В продължение на три дни представители на 7 клуба при мъжете и 4 при жените доказваха своите умения на черно-белите полета. Съдийството на състезанието бе поверено на плевенчанина Чавдар Андреев – съдия І-ва републиканска категория, а секретар бе Ивайло Иванов – съдия ІІІ-та републиканска категория.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...