Акценти
Начало / Последни новини / Червенобрежкият отбор по хокей на трева спечели среброто на Държавното първенство

Червенобрежкият отбор по хокей на трева спечели среброто на Държавното първенство

Сребърни медали завоюва отборът по хокей на трева от Червен бряг на проведеното на 30 и 31 май Държавно първенство за деца за купата на Ректора на Националната спортна академия. За това информират от пресцентъра на Община Червен бряг.
Червенобрежките хокеисти достигнаха до финалния двубой след пет убедителни победи. В драматична среща със сръбския отбор, завършила с резултат 3:2, ХК „Локомотив” от Червен бряг се класира на второ място в турнира. Червенобрежки състезател бе обявен и за голмайстор на турнира – Станислав Тодоров, който беляза 20 точни попадения с шайбата в противниковите врати. Доброто представяне на борбените хокеисти не остана незабелязано и лично ректорът на НСА, доц Пенчо Генчев, им връчи купата и медалите. Специални поздравления треньорът ни Николай Павлов и неговите възпитаници получиха и от изпълнителния директор на Българската федерация по хокей на трева, доц. Антонио Антонов.
Гордост за червенобрежката хокейна школа бяха и номинациите при жените, където като най-добри спортистки на турнира бяха отличени Полин Микова и Венцислава Босолова.
За първи път в такъв турнир участваха и най-малките червенобрежки състезатели – 9-10 годишни. С добрата си игра тук се отличиха Андреа Лазарова, Християн Василев, Денислав Иванов, Йордан Венков, Цветан Иванов и Петър Петков, за които треньорът им твърди, че скоро ще се наредят в редиците на шампионите.
Следващата изява на ХК „Локомотив” Червен бряг е на 6 юни в София на Държавно първенство за купа „Академик”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...