Акценти
Начало / Общество / Червена роза ще носи името на Цвети Таслакова

Червена роза ще носи името на Цвети Таслакова

Световен производител на рози – Мeilland, Франция е кръстил роза на името на Цветелина Таслакова, която е една от жертвите от катастрофата, станала през месец май тази година край Луковит, при която бяха отнети животите  и на приятелите на Цвети – Влади и Ники. Семействата на загиналите млади хора са писали писмо до френския производител на цветя и там, трогнати от трагичната съдба на младите хора, се съгласяват да кръстят роза на името на Цветелина, разказа майката на Цвети – Валя Таслакова, на страницата на фейсбук групата  „Справедливост за Влади,Ники, Цвети и Иван“.

Новата роза ще се казва „Cvetelina Romantica“ и ще се продава още от тази есен. Розите живеят и над сто години и забравата може би ще подмине нашите ангели, споделя Валя Таслакова.

Розата е храстова , непрекъснато цъфтяща , със силен аромат , подходяща за нашите условия и климат в България. Размерте й са около 130-150 см . Цената е около 8 лева , ще се продава с етикет и ламинирана снимка към нея. Ще я има налична още от месец ноември 2014 г. Официалното й  представяне ще е на нарочна церемония през месец май  2015 година . Част от средствата от всяка продадена  роза,  Мейланд ще връщат в България за  Фонда за подпомагане на пострадали от ПТП, споделят родителите на трагично загиналите млади хора.

Международната компания е кръстила розата на името на загиналото плевенско момиче безвъзмездно.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...