Начало / Общество / Красимир Каракачанов: Ще участваме в правителството, само ако се договорим за радикални промени в полза на хората

Красимир Каракачанов: Ще участваме в правителството, само ако се договорим за радикални промени в полза на хората

Красимир Каракачанов

Ще участваме в бъдещо правителство единствено, ако се договорим за радикални промени в полза на хората. Това заяви на пресконференция днес в Плевен лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е избран за депутат от област Плевен с листата на Коалиция „Патриотичен фронт“. Той заяви категорично, че за тях влизането във властта не е самоцел и няма да отстъпят от важните приоритети, които предстои да бъдат обсъждани на втория тур от срещи с ГЕРБ.

На първата среща обсъждахме единствено 18-те приоритета, предложени от ГЕРБ, на втория тур ще бъдат гледани нашите, поясни той.

Каракачанов посочи 10 приоритети на Патриотичния фронт, на които ще държат при втория тур от преговори, ако бъдат поканени. На първо място той постави категоричното несъгласие с предложеното от ГЕРБ увеличаване на пенсионната възраст. Пенсионните фондове не се пълнят от увеличаване на годините за пенсия, а чрез създаване на условие за развитие на малкия и средния бизнес, за разкриване на нови работни места и задържане на младите хора в страната, посочи Каракачанов. На следващо място сред приоритетите им е преодоляване на циганската престъпност и стопиране на социалната политика, която създава „фабрика“ за деца сред циганската общност. От Патриотичен фронт няма да отстъпят и от позицията си, че е недопустимо с увеличаване на цената на електроенергията да се запълват дупки в електрическите компании. Каракачанов посочи още, че имат разногласия с ГЕРБ по отношение на здравната система, като ще настояват за въвеждането на електронна здравна карта, като начин за пресичане на източването на Здравната каса.

Много важно за нас е да бъде създаден публичен фонд на обществените поръчки, да бъдат запушени дупките в митницата и всички еврофондове да минават през Българската банка за развитие. Ако тези неща не се случат, ще бъдем стройна, гръмогласна опозиция, заяви Каракачанов.

Помолен да коментира в какъв състав на бъдещо правителство биха участвали, той беше ясен – в широка коалиция, единствено без участие на ДПС. И на шега допълни, че по му прилича да е вътрешен министър, а не министър на отбраната, както вече по някои медии го спрягат.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...