Начало / Икономика / ЧЕЗ дава възможност на клиентите сами да засичат електромерите си

ЧЕЗ дава възможност на клиентите сами да засичат електромерите си

В изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията за битови клиенти, считано от 5 март, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД започна извънредно отчитане на електромерите, съобщават от електроразпределителното дружество. Графикът на извънредния отчет е публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg, информация може да се получи в центровете за обслужване на клиенти и на телефон 0700 10 010.

За извънредното отчитане на електромерите от компания ангажират допълнително 435 служители, които ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на битовите клиенти ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени, съобщават от ЧЕЗ.

От компанията дават възможност на клиентите си сами да отчитат показанията на електромерите си. Клиентите, желаещи да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет и да подадат данните към компанията до 11 март в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ, на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на [email protected], на факс (02) 8959 667 и през уеб-сайта www.cez.bg, обясняват от ЧЕЗ България.

Битовите клиенти, които ще се възползват от предоставената възможност, трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски или абонатен номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания.

Фактурите ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари цени и по нови цени.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...