Акценти
Начало / Крими / Разкриха крадци на кабели и инвентар

Разкриха крадци на кабели и инвентар

Полицаи от Долна Митрополия са установили, че в съучастие и сговор трима мъже от село Байкал са извършили кражба в селото. За времето от 22.00 часа на 3 март до 9.00 часа на 4 март те откраднали от незаключена стопанска постройка около 100 метра кабели с различни сечения. Извършителите са 15-годишен младеж, 18-годишен /с регистрации за палеж и кражба/ и мъж на 31 години. Те са засечени в момент на обгаряне на проводниците в необитаем дом в село Байкал. По случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура Плевен.
На 4 март в полицията в Левски е постъпил сигнал от 54-годишен жител на село Градище за извършена кражба от имота му. По данни на потърпевшия от двора му и от незаключена стопанска постройка са откраднати метален плуг и грапа за животинска тяга. Незабавно са организирани полицейски действия и е установен извършителят – 24-годишен от село Бутово, община Павликени. Младият мъж има четири криминални прояви, от които три заявителски материала за кражби и един – за нанасяне на телесна повреда. Откраднатият плуг е намерен в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в село Недан, община Павликени.
Работата и по двата случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...