Акценти
Начало / Общество / Цяла седмица продължиха новогодишните празненства в СУ „Христо Смирненски” – Гулянци

Цяла седмица продължиха новогодишните празненства в СУ „Христо Смирненски” – Гулянци

Цяла седмица продължиха празничните вълнения за посрещането на Коледа и Нова година в СУ „Христо Смирненски” в  град Гулянци. Събитията започнаха с базар на коледни картички, украса и сувенири, подготвен и подреден от учениците от гимназиален курс. „Подготовката на базара е част от професионалното обучение на учениците. Средствата, събрани от продадените ръчно изработени предмети, ще бъдат дарени. Каква да е каузата, ще решим допълнително с децата”, сподели техният преподавател Валя Станчева.

Коледният базар гостува на Общинския съвет в Гулянци, заедно с коледарчетата от  групите към училището „Фолклор на етносите” и „Фолклор на народите” с ръководители Деница Симеонова и Галя Маринова. Освен местния парламент, коледарите зарадваха с песни и наричания за здраве и берекет и Общинска администрация, и ДГ „Незабравка”.

%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%8a%d1%86%d0%b8

На 22 декември  музикална програма и постановката „Коледа е!”  събраха в мултимедийната зала на СУ „Христо Смирненски” ученици, учители и гости. Децата от клубовете „Фолклор на етносите” и „Фолклор на народите” демонстрираха актьорски талант в постановката и представиха изключително колоритно и запомнящо се народните обичаи и традиции, свързани с Бъдни вечер и честването на Коледа в българското семейство. Кулминация на празника бе пристигането на най-чакания гост – Дядо Коледа. Той раздаде подаръци на всички ученици, а на самото училище поднесе аудио уредба, с която да озвучава прекрасните си тържества. Добрия старец не пропусна да поощри с дар директора на училището Емилия Кръстева, както и общинското ръководство в лицето на секретаря Мариана Трифонова. Домакините получиха и парична награда от кмета на общината Лъчезар Яков, която да подпомогне творческата и културна дейност на училището.

%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b5

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...