Акценти
Начало / Крими / Цигари и тютюн без бандерол намериха в сградата на Второ Районно

Цигари и тютюн без бандерол намериха в сградата на Второ Районно

Цигари без бандерол или с нарушен бандерол, пакети с тютюн и филтри за цигари са намерени в дома на старши полицай и в сградата на Второ Районно управление на полицията в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР. Това е станало по време на операция на служители на дирекция “Вътрешна сигурност” и на Областна дирекция на МВР Плевен под ръководството на Районната прокуратура.

В рамките на процесуално-следствените действия е извършен обиск в дома на старши полицай И. П. /34 год./, служител на плевенското Второ РУП, сектор “Охранителна полиция“. Оттам са иззети филтри, пакети с цигари и документи. Претърсване е извършено и в служебно помещение в сградата на Второ РУП. Оттам са конфискувани 50 стека цигари без бандерол или с нарушен бандерол, пакети с тютюн и филтри за цигари.

На служителя е повдигнато обвинение по чл. 288 от НК – „орган на властта, който пропусне да изпълни своевременно длъжностите, които му налага службата относно наказателно преследване, или по друг начин осуети такова преследване с цел да избави другиго от наказание, което му се следва по закон, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6“.

На И. П. е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция“ в размер на 1 500 лева. Предстои назначаване на експертизи.

Паралелно по случая е започнала дисциплинарна проверка.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...