Начало / Крими / Цигари без бандерол иззеха полицаите

Цигари без бандерол иззеха полицаите

1380 къса цигари без бандерол иззеха плевенски полицаи при поредната си спецакция по линия „Разпространение на акцизни стоки – цигари без бандерол“, информираха органите на реда. На 22 юни 2018 година в 07.30 часа в Кнежа в къща, собственост и обитавана от 45-годишен в дървен шкаф в спалня са намерени да се държат 4 кутии с цигари марка „President slims“ 100 mm, съдържащи общо 80 къса цигари без акцизен бандерол и една кутия цигари марка „Capital blue“ 80 mm, съдържащи общо 20 къса цигари без акцизен бандерол. В складово помещение на къщата, използвано като килер, в кош за дрехи са намерени да се държат 20 кутии с цигари с марка „President slims“ 100 mm, съдържащи общо 400 къса цигари без акцизен бандерол и 20 кутии с цигари с марка „Capital blue“ 80 mm, съдържащи общо 400 къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия без бандерол са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР.

В 07.40 часа в Кнежа е извършена проверка в дома на 44-годишен. Установени са 6 кутии с цигари марка „President slims“ 100 mm, съдържащи общо 120 къса цигари без акцизен бандерол. В маза на къщата, в чувал за въглища са намерени да се държат 10 кутии с цигари марка „Capital blue“ 80 mm, съдържащи общо 200 къса цигари без акцизен бандерол. Кутиите с цигари без бандерол са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР.

В 11.50 часа в село Бръшляница в дома на 54-годишена са установени 8 кутии с цигари без акцизен бандерол  марка „Mark 1“, които собственичката е предала доброволно. Изготвен е протокол за извършена проверка, установени нарушения и предадени вещи по ЗМВР. Образувана е преписка и  работата по случая продължава.

За случаите са уведомени прокурори. За престъпления по чл.234, ал.1 от НК работата продължава.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...