Акценти
Начало / Общество / Цецка Цачева: Трябва да се търси приложение на изграденото в Белене, така че да работи в полза на региона

Цецка Цачева: Трябва да се търси приложение на изграденото в Белене, така че да работи в полза на региона

„Споделям пред плевенчани, че най-трудното ми гласуване в парламента беше тогава, когато подкрепих решението на Народното събрание за подкрепа на правителството за спиране на проекта АЕЦ Белен”, каза днес в Плевен Цецка Цачева и допълни, че когато човек се запознае с историята на този проек, разбира, че сме вярвали в една илюзия, защото това е един невъзможен за реализиране проект. „ Проектът е невъзможен, тъй като икономическото състояние на държавата е такова, че не можем да задължим няколко поколения  с изплащането на този проект . Няма да се уморя да задавам въпроса към бившия премиер Станишев – ако този проект беше възможен, ако той можеше да бъде осъществен, защо не изпълниха едногодишния срок за подписване на окончателния договор, който изтичаше през 2007 г., при положение, че мандатът на неговото правителство свърши през лятото на 2009 г. Чакам отговор, не съм го получила официално”, каза още Цецка Цачева.

Тя изрази мнението си на депутат от Плевенски регион, че трябва да се намери приложение на изграденото вече на площадката, така че да работи в полза на плевенчани. Имало различни идеи, между които Белене да стане  място за свободна икономическа зона, освен разпространената вече възможност за изграждане на газова централа. „ Аз съм убедена, както лично ме е информирал министърът на икономиката г-н Добрев, че ще се търси начин изграденото да намери приложение, така че да носи данък принадена стойност, тоест да има производство и да се разкриват работни места. Остава ми да вярвам, че поне това ще се случи за Белене и за Плевенска област”, изрази надежда Цецка Цачева.

Тя беше в Плевен по повод дипломирането на абсолвенти от факултет „Обществено здраве” на Медицинския университет в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...