Начало / Общество / Цецка Цачева реже днес лентата на обновения площад

Цецка Цачева реже днес лентата на обновения площад

IMG_8166площад

С водосвет на площад „Възраждане” днес в 11 часа ще бъде официално открита обновената централна пешеходна зона в Плевен. В церемонията ще участва председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Пакани са отправени още към вицепремиера по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министъра по регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщения, заместник-министъра на МРРБ Деница Николова – ръководител на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие”, проектантския екип с ръководител арх. Красимир Попов, представители на фирмите изпълнител.

За откриването ще бъде пуснат големия фонтан, който също беше ремонтиран по проекта и бяха монтирани над 100 програми за смяна на светлините му.

Централната градска част придоби съвременна визия по проекта на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”, финансиран по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”.

След официалното откриване на площад „Възраждане” е предвиден концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”.

плевен големия фонтан

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...