Акценти
Начало / Видео / Цецка Цачева преряза лентата на ремонтирания мост край Ясен

Цецка Цачева преряза лентата на ремонтирания мост край Ясен

Тази година мост, догодина магистрала – това пожела днес председателят на Народното събрание Цецка Цачева, преди да лисне менчето с вода при откриването на реконструирания мост над река Вит при село Ясен. Тя подчерта, че спешният ремонт на моста е резултат от добрата работа между местната и държавната власт. Тя се обърна с благодарност специално към изпълнителите от общинската фирма „Инжстрой”, които са работили в срокове, граничещи с технологично необходимите. Тези бързи срокове са от особена важност за осигуряване не само на бързо придвижване, а и на безопасно пътуване, подчерта Цачева.

„За нас, народните представители от нашия регион, сигурността на гражданите беше водещата мисъл, когато предложихме и вече са факт  промените в Наказателния кодекс за засилване на санкциите спрямо неразумни водачи на пътя. Надявам се и много искам да няма  пътни произшествия, хората да могат да се придвижват бързо по едни качествени съоръжение, като това, което откриваме”, каза още Цецка Цачева.

Ремонтът на моста при  Ясен се наложи спешно, заради опасната му амортизация. Работата започна през 2014 г., като за цялостната реконструкция на съоръжението от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет са отпуснати над 1 млн. 450 хил. лв., припомни арх. Трифон Иванов, временно изпълняващ длъжността кмет на Плевен. Остарялата конструкция вече е надеждно укрепена, пътните платна са асфалтирани, монтирани са нови парапети, изградена е нова  тротоарна настилка и велоалея, обясни той.

Преди Цецка Цачева, народният представител Владислав Николов и арх. Трифон Иванов да прережат лентата на новоремонтирания мост беше отслужен водосвет. След което първи по новооткрития мост мина кортежът на Цачева.

20150921_131434мост-ясен-откриване

20150921_130624водосвет-мост-ясен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...