Акценти
Начало / Общество / Цецка Цачева открива днес в Плевен конференция за родителската отговорност

Цецка Цачева открива днес в Плевен конференция за родителската отговорност

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще открие днес в Плевен конференция на тема „Регламент относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца“ . Форумът ще бъде открит в 10 часа, в зала „Плевен” на Областната администрация.

Конференцията е в контекста на предстоящото българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Тя се организира съвместно от Министерство на правосъдието и Областна администрация Плевен.

Лектори ще бъдат Диана Ковачева – заместник-омбудсман на Република България, Мирослав Петров – областен управител на област Плевен, представители на съдебната власт и на неправителствени организации. Миглена Тачева, директор на Национален институт на правосъдието ще е модератор на конференцията, а в заключителната част на форума отношение ще вземе доц. Боряна Мусева – специалист по международно частно право и ръководител на работната група в Министерството на правосъдието по Регламент Брюксел II а.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...