Акценти
Начало / Новините в снимки / Цецка Цачева: Каузата на Плевен е в наши ръце

Цецка Цачева: Каузата на Плевен е в наши ръце

IMG_9956празник на плевен балони

Балони в цветовете на българското и европейското знаме изпъстриха днес небето над площада в Плевен. Те бяха пуснати като част от тържествената церемония по отбелязване празника на града.

Честването започна с водосвет в храм „Св. Николай” и  шествие. След което председателят на Народното събрание Цецка Цачева прие парада на почетна военна рота, която в параден строй премина през площада.

IMG_9939цецка цачева

 „Плевен е нашият град. Плевенчани винаги ще носим Плевен в сърцата си. Каузата на България, каузата на Плевен е в нашите ръце. От всички нас зависи нашият град и страната ни да се превърнат в пространство на свобода, справедливост и солидарност. Нашият просперитет зависи от упоритостта и постоянството ни, от умението ни да зачитаме традициите си, да вярваме, че утрешният ден е по-светъл за Плевен”, каза в приветствието си председателят на парламента Цецка Цачева.  Тя подчерта, че трябва да се запитаме какво правим и правим ли достатъчно за нашия град, че трябва поне в дни на празник да се обединим.

IMG_9972цецка цачева

По повод празника тя връчи чрез кмета на всички плевенчани подарък – картина „Падането на Плевен” на българския художник Сашо Рачев, с посланието тя винаги да напомня какво е Плевен за българската история.

Проф. Димитър Стойков също приветства плевенчани по повод празника. Той наблегна на проектите, по които Общината работи и които променят облика на града ни. Акцентира върху инвестициите от чужбина, които ще осигурят „стотици работни места”.  Кметът обяви, че до края на месец май плевенски инвеститор ще направи нова крупна инвестиция в града ни, която ще осигури още нови работни места. „Всеки нов обект е щрих в облика на новия Плевен”, подчерта кметът и изказа благодарност на плевенчани за волята им да останат в родния град и да работят за него и да бъдат съпричастни със съдбата му.

IMG_9963проф. Димитър Стойков

Поздравителни адреси по повод празника бяха изпратени от президента на РБългария Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов, министри.

Тържественото честване на Празника на Плевен завърши с концерт на Северняшкия ансамбъл.

IMG_9981северняшки певици

IMG_9944парад празник на плевен

IMG_9950празник на плевен

IMG_9937празник на плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...