Акценти
Начало / Култура / Цецка Цачева кани учениците от Плевен да участват във фотоконкурс

Цецка Цачева кани учениците от Плевен да участват във фотоконкурс

По повод новата учебна година председателят на Народното събрание Цецка Цачева кани учениците от Плевен да участват във фотоконкурс под мотото „Това е моят роден край”. В писмо до всички училища от региона Цачева представя инициативата си за фотоизложба, показваща красотата и културно-историческото наследство на плевенския край през погледа на децата и младите хора.

До края на октомври 2012 г. всяко училище от Плевенска област ще може да изпраща на имейл [email protected] снимки, направени от негови ученици. Фотосите могат да представят природна забележителност, паметник на културата или историческа ценност, местен обичай или традиция.

Председателят на Народното събрание се ангажира да покани авторитетно жури, което да избере най-добрите снимки. Те ще бъдат включени в тематична изложба, която ще бъде официално представена в навечерието на 10 декември – празника на град Плевен. Фотосите от експозицията ще могат да бъдат видяни и в Интернет.

Целта на инициативата е да се провокира въображението и таланта на младите хора, както и да се популяризира красотата и богатото културно-историческо наследство на Плевен.

В писмото председателят на парламента поздравява учениците и учителите с началото на новата учебна година. „Нека нелекият, но благодатен път в овладяване на знанието ви носи много радост и високо самочувствие”, пише Цецка Цачева.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...