Акценти
Начало / Икономика / Цецка Цачева и депутати ще участват в Деня на диалога между местната и законодателната власт в Плевен

Цецка Цачева и депутати ще участват в Деня на диалога между местната и законодателната власт в Плевен

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и депутати от Плевенски избирателен район ще се включат в дискусиите в предстоящия Ден на диалога между местната и законодателната власт, съобщават от пресцентъра на община Плевен. Инициативата ще се проведе на 24 септември /понеделник/ от 11.00 часа в зала “Плевен” в сградата на Областна администрация Плевен.

Темата на дискусиите е “Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 г.”.

В рамките на утвърдената тема в срещите по общини ще бъдат дискутирани въпросите за промени в законодателството за местните финанси, очакванията на общините по макрорамката на бюджета за 2013 год, предстоящите промени във водния сектор. Ще бъдат разисквани и въпроси от регионално значение.

По традиция в Деня на диалога едновременно във всички областни центрове се организират срещи с участието на народни представители, областни управители, председатели на Общински съвети, кметове на общини, неправителствени организации, медии и граждани. Целта на ежегодните дискусии е постигане на ползотворно взаимодействие  и обща ангажираност в подобряване законодателната база на местното самоуправление.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...