Акценти
Начало / Общество / Цецка Цачева: Имате право да изисквате от нас по-добро настояще

Цецка Цачева: Имате право да изисквате от нас по-добро настояще

Това заяви в приветствието си към плевенчани по повод Празника на града председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя бе категорична, че е готова, заедно с правителството, да превърне в своя кауза всеки един проект, излязъл от Плевен. „Това е жест към гражданите на Плевен, но голяма отговорност за онези, които са натоварени с управлението на града и държавата”, каза още тя.

Целият Министерски съвет присъства днес на церемонията по повод Празника на Плевен. Членовете на кабинета бяха посрещнати от областния управител Иван Новкиришки и кмета проф. д-р Димитър Стойков. Ритуалът започна с издигане на знамената под звуците на химна на Република България, след което свещеници отслужиха водосвет.

С приветствие към съгражданите си се обърна и проф. Стойков. „Превръщането на Плевен в европейски град на младите хора изисква много работа и енергия. Нека всички се посветим на каузата – нашият общ дом да бъде по-привлекателен и уютен за бъдните поколения”, подчерта градоначалникът на Плевен.

По време на церемонията на пл. „Възраждане” официално бяха връчени символите за почетен гражданин на Плевен. С решение на Общинския съвет с почетното звание посмъртно  бяха удостоени Ячо Хлебаров и д-р Валентин Матеев. Значка и грамота за почетен гражданин на Плевен получиха Мария Чешмеджиева – внучка на Ячо Хлебаров, и съпругата на дългогодишния зам.-кмет на Община Плевен д-р Матеев – д-р Йорданка Матеева.

След това в зала „Плевен” на Областна администрация започна изнесеното заседание на Министерски съвет. Непосредствено преди започването на деловата част пристигна вътрешният министър Цветан Цветанов.

Последен пристигна най-важният от кабинета – премиерът Бойко Борисов, който, за сметка на това, си тръгна първи след края на заседанието,  без да  отговори на въпроси на журналисти.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...