Начало / Общество / Министерски десант за Празника на Плевен

Министерски десант за Празника на Плевен

Целият Министерски съвет начело с премиера Бойко Борисов пристигат в Плевен на 15 май за провеждането на поредното изнесено заседание на кабинета. Всички министри и председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъдат в Плевен още в 10.30 часа и ще се включат в церемонията за Деня на Плевен. Премиерът ще пристигне по-късно, за да се включи в работата на кабинета. За първи път за участие в тържествата по повод Празника на града пристига целият Министерски съвет заедно с председателя на Парламента.

Гостите ще бъдат посрещнати пред сградата на Общината от областния управител Иван Новкиришки и кмета проф. д-р Димитър Стойков. Половин час преди това в града ще започне представяне на енергиен проект от министър Лиляна Павлова.

Празничната церемония за Деня на Плевен започва в 11 часа на площад „Възраждане” с издигане на българския трикольор под звуците на химна на Република България. След водосвет, отслужен от плевенски свещеници, поздрав към плевенчани ще отправят Цецка Цачева и проф. д-р Стойков.

Ще бъде спазена традицията в този празничен ден да бъдат обявени удостоените със званието „Почетен гражданин на Плевен”. Тази година посмъртно званието получават общественикът Ячо Хлебаров и д-р Валентин Матеев – три поредни мандата зам.-кмет на Плевен.

Празникът ще продължи  с изпълнения на Северняшкия ансамбъл и фолклорната група при НУИ „Панайот Пипков” на площад „Възраждане”.

Заседанието на Министерския съвет започва в 12 часа в зала „Плевен” и ще протече в две части. Като във втората част правителството, заедно с кметовете на 11-те общини в областта, ще обсъдят теми от регионален характер и възможностите за по-добро сътрудничество между местната и централната власт.

Какви решения е взел кабинета ще стане ясно на брифинг с журналисти, веднага след заседанието.

Официалният прием на кмета по повод Празника на Плевен е от 13.30 часа в ресторант „Ростов”.

Час по-късно в Българо-германския бизнес център ще започне срещата на министър Тотю Младенов и Камелия Лозанова –изп. Директор на „Агенция по заетостта“ с  кметове на общини,   директори на бюра по труда и работодатели.

Празничната програма ще продължи с ретроспективна изложба „100 години от рождението на Христо Бояджиев”, която ще бъде открита от 17.30 часа в изложбена зала „Христо Бояджиев” на ул. „Вазов” 5. А от 21 часа е концертът на площада на „Диана експрес” със солист легендарния Джон Лоутън .

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...