Акценти
Начало / Образование / Цецка Цачева в Математическата гимназия: Законът за училищното образование ще даде възможност за равен старт на учениците

Цецка Цачева в Математическата гимназия: Законът за училищното образование ще даде възможност за равен старт на учениците

Законът за училищното образование, който върви на второ четене в парламента, макар и забавен във времето, ще даде нов импулс и повече резултати от работа на българските учители. Новият Закон за предучилищно и училищно образование наистина гарантира такава система на образование и възпитание, която да дава възможност на учениците за равен старт не само в страната, но и в цял свят. Това каза днес в Плевен председателят на 43-то Народно събрание Цецка Цачева, която беше гост на откриването на учебната година в Математическа гимназия „Гео Милев”.

„Математическа гимназия „Гео Милев” – Плевен е синоним на изключително висока професионална подготовка и на успехи на нейните  ученици”, изтъкна в приветствието си Цачева. В обръщението си към учителите, тя подчерта, че цялото общество е длъжник на българските учители. „Защото за онова, което давате от себе си – не само знанията, но и умението да общувате с младите хора и да намирате искрицата талант в тях и да ги изграждате като хора, които са конкурентоспособни навсякъде по света, вие заслужавате най-много”, каза тя.

За първия учебен ден, в двора на Математическа гимназия Плевен се събраха 836 ученици от пети до 12 клас и 59 учители.

Днес е ден първи – граница между постигнатото и очакваното. Започваме поредната нова учебна година със сигурността, която ни дават постигнатите резултати на поколения ученици. Само за последната учебна година учениците на Математическа гимназия постигнаха най-високи резултати в областта на държавните зрелостни изпити по български език и литература. Випуск 2015 не наруши традицията и 100% от завършилите продължават обучението си във висши училища”, каза в обръщението си към учениците директорът на гимназията Ирена Борисова.

IMG_2796Ирена Борисова

Тя припомни участията на техни ученици в последните международни олимпиади, като Любен Личев от випуск 2015 с ръководител Дияна Данова, завоювал сребърен медал, пореден,  от Международната олимпиада по математика и Александър Атанасов от 11 а клас с ръководител г-жа Беремска,  завоювал почетна грамота от международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Над 40 са участниците в национални олимпиади, подчерта още Борисова.

Учениците от Математическата гимназия бяха поздравени за първия учебен ден и от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.

Празничната програма за откриването на учебната година завърши с кратък рецитал и изпълнение на Магдалена Лунголова, която поздрави всички с песен за приятелството.

След което първият училищен звънец призова всички в класните стаи. Пред всеки клас директорката Ирена Борисова лисна с менче вода, за да е успешна и спорна новата учебна година за учениците и преподавателите от математическа гимназия – Плевен.

Следваща Предишна
IMG_2786МГ-първи учебен ден
IMG_2799ученици!!!
IMG_2800ученици-МГ

IMG_2792МГ-знаме
IMG_2811Математическа гимназия
IMG_2791математическа-петокласници
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...