Акценти
Начало / Последни новини / Цецка Цачева:Гласувах България да остане фактор на стабилност

Цецка Цачева:Гласувах България да остане фактор на стабилност

Гласувах България да остане фактор на стабилност. Това заяви Цецка Цачева пред журналисти в Плевен, малко след като гласува в училище „Йордан Йовков”.  „Най-малкото, от  което в момента се нуждае България, е от международна изолация, от спрени европейски фондове, от отказана  европейска солидарност”, каза тя.

На въпрос дали очаква победа на втория тур Цецка Цачева отговори, че е състезател и боец, който участва до края на  битката. Битката има няколко сражения и днес е последното сражение.

Според Цачева най-голямото предизвикателство пред новоизбрания българския президент е да преодолее съществуващите различия. „Много работа е необходима, за да преодолеем тези различия помежду ни, които минават границата на нормалното, за мен. Трябва да има единение, да останем различни в  идейните си послания, но в името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силна, България е била  уважавана сред европейските народи, сред съседите ни тогава, когато е била единна. Това е  най-голямото предизвикателство пред държавния глава. И разбира се да преодолеем популизма. Много е приятно да отправяш послания, които галят слуха, които са приятни да ги чуеш, но които са невъзможни в конкретния момент за изпълнение. Не си позволих нито веднъж в тази  кампания да бъда популист, няма да го правя и занапред. Разговарях открито, откровено, хората ме знаят, познават”, заяви Цачева.

„Днес времето в Плевен е много ветровито. Но това не е вятър на промяната, а вятър на победата”, обяви Цачева.

цецка цачева

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...