Акценти
Начало / Образование / Център за неформално учене откриват в Езиковата гимназия в Плевен

Център за неформално учене откриват в Езиковата гимназия в Плевен

Езикова гимназия

Център за неформално и електронно учене ще бъде официално открит на 8 декември в Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен, информираха от ръководството на училището. На тържеството ще присъстват представители на фондация „Америка за България“, с чиято финансова подкрепа е изграден

този център. Поканени са също посланиците  на САЩ, Франция, Испания, Германия, както и представители на общинската и областната управа в Плевен, на Регионалния инспекторат по образованието, партньорски организация.

Центърът за неформално и електронно учене се състои от 7 напълно обновени стаи, в които са разположени Фонетичен център, студио Странознание, студио Академични умения, студио Творчески умения, студио Интерактивни науки, студио Мултимедия, студио Технологии.

Изградената уютна и съвременна неформална физическа среда за учене и обмен е предпоставка учениците да надграждат своите знания и умения за социална и професионална  реализация, обясни Грета Димова, зам.-директор на Езиковата гимназия в Плевен.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...