Акценти
Начало / Общество / Алексей Зелов: Невинен съм, не съм наясно в какво ме обвиняват

Алексей Зелов: Невинен съм, не съм наясно в какво ме обвиняват

IMG_5233 Алксей Зелов

Категорично не се чувствам виновен и към днешна дата все още не ми е ясно в какво  точно ме обвиняват. Смятам, че фиаското, което претърпя първият обвинителен акт, ще го последва и вторият, закщото няма кой знае какви съществени разлики между тях.  Смятам, че обективната истина ще възтържествува и вярвам, че съдът ще стигне до нея. Това заяви минути преди да влезе в съдебната зала бившият зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов.

Днес в Окръжен съд Плевен беше даден ход на делото срещу Зелов, който е обвинен, че в качеството си на заместник-кмет е поискал и взел подкуп в размер на 4 000 лв. от плевенски бизнесмен, с чиято фирма Община Плевен е имала сключен договор за възлагане на обществена поръчка с предмет „Поддръжка и ремонт на обществено осветление на територията на община Плевен”. Според обвинението, внесено от Софийска градска прокуратура, подкупът е поискан и даден, за да бъде осигурено „своевременното и по-бързо подписване и изплащане на платежни нареждания от съответните длъжностни лица от Община Плевен по фактури  на обща стойност 40 000,00 лева”, издадени от въпросното търговско  дружество.

Днес делото започна с разпит на свидетелите. Призовани са 10 свидетели. Утре делото ще продължи с изслушване на вещите лица.

Съдебният състав по делото е от съдия Мариан Иванов и двама съдебни заседатели. Адвокат на обвиняемия е Теодора Гинчева от Софийската адвокатска колегия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...