Акценти
Начало / Общество / Центърът за работа с деца в Червен бряг няма да се закрива

Центърът за работа с деца в Червен бряг няма да се закрива

Центърът за работа с деца в Червен бряг няма да се закрива, категорично заяви кметът на града инж. Данаил Вълов. Той не крие, че финансирането на Центъра само за сметка на приходите от местни данъци такси, без помощ от държавата, ще бъде трудно, обясняват от пресцентъра на Община Червен бряг.
„Ползата от съществуването му, както и успехите на възпитаниците му са безспорни. Не желаем да оспорваме или омаловажаваме работата на ръководителите и треньорите в школите му“, допълни от своя страна общинският кмет.

Причина Центърът да остане само на общинска издръжка е пропускане на срока, в който трябва да бъде включен в системата на народната просвета и да получава и държавно финансиране. С министерско постановление от 20.02.2015 г. се регламентира финансирането на извънучилищни педагогически дейности в системата на народната просвета, какъвто е Центърът за работа с деца. Допълнително от 01.01. 2016 г. спира и изплащането на целеви средства за извънучилищни дейности като добавка към Единния разходен стандарт за брой ученици.
Въпреки затрудненията, от Общината обещават да внесат необходимите документи, за да може Центърът отново да се финансира от държавата. Работи се и по проект за разнообразяване на дейността му.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...