Начало / Общество / Центровете за настаняване от семеен тип в Плевен празнуваха 5-годишен юбилей

Центровете за настаняване от семеен тип в Плевен празнуваха 5-годишен юбилей

С празничен концерт, в присъствието на много приятели и гости, шестте Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ на територията на град Плевен отпразнуваха своя пети рожден ден. От името на Общински съвет – Плевен, празненството в зала „Катя Попова“ уважиха лично общинските съветници Петя Василева, Валентина Вълчанова и Веселка Лилова, гости на празника бяха заместникът-кметът на Община Плевен Стефан Милев, заместник-областният управител Татяна Божинова, ръководители на социални институции и заведения в града, много родители и приятели на децата и младежите от Центровете. Поздравителен адрес и цветя за рождения ден изпрати председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Поздравлението от негово име до Анелия Цанкова – ръководител на шестте ЦНСТ и екипа й, връчи Петя Василева.

„От името на Общински съвет – Плевен, и лично от свое име за мен е чест да поздравя Вас и целия екип по случай 5-ата годишнина от разкриването на шестте Центъра за настаняване от семеен тип на територията на град Плевен! Бих искал да изразя своята благодарност към Вас и екипа за Вашата ангажираност и всеотдайност в работата. Пет години Вие оказвате безрезервна подкрепа и съдействие на децата, съпричастни сте с техните проблеми и въпросите, които ги вълнуват“, се казва в поздравлението от председателя на Общинския съвет. „Благодаря Ви за ежедневните усилия децата в Центровете да бъдат не само добре обгрижени в среда и атмосфера, близки до семейните, но и за Вашето желание тези деца да бъдат добре образовани, да усвояват нови знания и да развиват своите творчески умения“, посочва в обръщението си още Мартин Митев и завършва с пожелание към целия екип на Центровете за здраве, професионална удовлетвореност и все така да правят  добро.

С благодарност към Анелия Цанкова и към екипа на Центровете за добрите дела, за ежедневните грижи и за любовта, която дават на децата, се обърна и Петя Василева. „Възхищаваме се на вашите усилия да учите и възпитавате децата в добро. Винаги личи, когато едни деца се гледат с любов, а тук любовта на възпитателите се вижда от поведението и усмивките на техните възпитаници“, каза в обръщението си Петя Василева. Тя благодари на ръководството на Центровете за това, че през изминалата година, с подкрепата на приятели и съмишленици са успели да направят така, че всяко едно дете с творчески заложби и желанието да ги развива, е имало възможност да направи това.

За рождения си ден възпитаниците на шестте Центъра в Плевен също поздравиха гостите си – с любимите си песни, танци и индивидуални изпълнения. В празничната програма с музикални и танцови поздрави се включиха и деца от Музикалното училище и школи в града.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...