Акценти
Начало / Образование / ЦДГ „Слънце” – град Левски партньор в международни проекти за Великден

ЦДГ „Слънце” – град Левски партньор в международни проекти за Великден

Чрез европейската платформа за педагози eTwinning в рамките на програма „Еразъм+“, ЦДГ „Слънце“ в град Левски реализира успешно три проекта, свързани с Великденските празници и традиции. Включиха се 5-годишните деца от подготвителна група „Мики Маус” със своите учителки г-жа Алиева и г-жа Ганчева, и малчуганите от филиал с. Асеновци ръководени от г-жа Любенова и г-жа Николова.

В Онлайн сътрудничеството се присъединиха 40 партньори от 16 европейски страни /България, Полша, Латвия, Великобритания, Сърбия, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина, Турция, Естония, Румъния, Гърция, Словакия, Португалия и Италия/. Обедини ни свещеният дух на Великден, светлината на празника, силата на традицията и желанието да празнуваме заедно като едно голямо европейско семейство.

„Основни дейности на проектите през месеците февруари, март и април бе да покажем на децата как техните приятели от други страни празнуват Великден, да създадем онлайн колекция на най-любопитните факти за празника, да помогнем за развитието на някои ключови компетенции като: комуникиране, компютърни умения, културни познания, социални и граждански компетенции и да изработим поздравителни великденски картички и клипове на всички езици.

ВЕЛИКДЕН-ЕТУИНИНГ - МЕДИИ - 5-Ф-Л АСЕНОВЦИ

„Сътворените великденски картички от малките творци на ЦДГ „Слънце” по проектите са над 150 броя, което се оказа чудесна моторна дейност, насочена към сензорна стимулация, зрително-моторна координация, познавателното развитие, речта и въображението. Пристигналите писма и колетни пратки с поздравителни картички и традиционни сувенири от нашите нови международни приятели заредиха с положителни емоции децата. За малките слънца проектите „The joy of Easter”, „Easter traditions” и „Easter Mail across the World (2016)“ са празник, радост, приятелство и знание. Реализираните дейности разшириха значително мирогледа на децата и те се почувстваха реално като частица от глобалния свят.”, сподели Севдие Алиева от ЦДГ „Слънце” гр. Левски

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...