Акценти
Начало / Култура / Цветът на българския джаз тази вечер е в Плевен с „Да послушаме кино“

Цветът на българския джаз тази вечер е в Плевен с „Да послушаме кино“

На откритата сцена в Регионалния музей в Плевен тази вечер Плевенска филхармония и Хилда Казасян ще представят новия си проект „Да послушаме кино”, в който ще звучат обичани песни от класически български филми като „Козият рог“, „Момчето си отива“, „Неочаквана ваканция“ и други.

На сцената заедно с Хилда Казасян ще излезе цветът на българския джаз – Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Специални гости ще бъдат Теодосий Спасов, който прави впечатляваща вариация върху музикалната тема от филма „Козият рог”  и Васил Петров. Диригент ще е Борислав Йоцов.

Плевен е част от националното турне на известната джаз изпълнителка с плевенските филхармоници. Досега проектът е успешно представен по време на първия летен сезон на Плевенска филхармония на сцените в Габрово, Бургас, Варна, етнографски комплекс „Дамасцена”. „Навсякъде концертите бяха посетени от многобройна публика, продължаваме и през следващия месец, като смятаме проектът да е част от програмата ни и през новия сезон”, сподели Любомир Дяковски, директор на Плевенска филхармония.

Началото на концерта в Регионалния исторически музей е от 20 часа тази вечер. Входът е с билети.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...