Акценти
Начало / Общество / Цветни фигури ще разкрасят зелените площи на входа на парк „Кайлъка”

Цветни фигури ще разкрасят зелените площи на входа на парк „Кайлъка”

По инициатива на Областния управител на Плевен Ралица Добрева градинките на входа на парк Кайлъка ще посрещат плевенчани отрупани с цветове. Работата по зацветяването на площите вече е в ход. Няколко вида цветя ще образуват  пъстри фигури и ще носят настроение и естетична наслада на всеки посетител на парка.

„ Всички помним как изглеждаше парк Кайлъка преди години – окосен, отрупан с цветя и много красив. Моята лична мисия е, с възможностите, които имам като областен управител, да върна приветливия облик на природния парк, който е жив в детските ни спомени. Особено взискателна съм към поддръжката на тревните площи, които с огромната помощ на Затвора в Плевен, са окосени и чисти. Влизането на автомобили в парка е ограничено посредством бариери и охрана. А цветните щрихи на входа на Кайлъка все по-осезаемо ни доближават до желаната от всички визия на парка.”, каза Областният управител Ралица Добрева.

Днес служителите на Областна администрация отново ще почистват централния път покрай парк Кайлъка. Така държавната администрация ще даде своя принос към инициативата  „Да изчистим България заедно”.

кайлъка

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...