Акценти
Начало / Образование / Цветен празник за учениците в ОУ „Неофит Рилски“ в с.Обнова

Цветен празник за учениците в ОУ „Неофит Рилски“ в с.Обнова

Децата от 5-ти  клас на  ОУ „Неофит Рилски“ в с.Обнова преживяха радостта от представителното занятие по проект „Твоят час-фаза 2″на групата по интереси „Млад природолюбител“ през втората половина на месец май.

За да променят и разхубавят двора на любимото си училище, заедно с ентусиазираната си ръководителка Хортензия Морозова те са работили  неуморно, дори в събота и  неделя, разказва Нина Чилиянска, учител в ОУ „Неофит Рилски“ с. Обнова.

„С общи усилия и с безвъзмездния труд на Анатоли Лаков и Красимира Георгиева, доброволци в проектните занимания, беше направена голяма хранилка за птици и скована  красива  пейка. Оформени бяха алеи с цветя. Със съдействието на кмета на община Левски , Любка Александрова училището получи подарък и подреди в двора  метални кошчета за отпадъци. Гордост за всички е и новоиздигнатият пилон с националния флаг. В реализирането на проекта,  освен учениците, се включиха и родители, жители на селото, учители от училището и бивши ученици“, представи първата фаза Миглена Марчева, завършила училището миналата година.

Маргарита Тодорова, директор на училището и  Анатоли Лаков, доброволец, участвал с идеи и хъс , прерязаха лентата при откриването. Всички, допринесли за осъществяването на проекта , получиха красиво оформени благодарствени писма.

В занятието се включиха с народни танци и групата по интереси към училището „От извора“ и съставът за народни песни при читалище „Светлоструй“ в с. Обнова. Всички бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и мед.

Накрая дружно гости и участници се хванаха на пъстро хоро, за да споделят всеобщата радост.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...