Акценти
Начало / Политика / Цветан Цветанов в Плевен: Работим за просперитета на всяка община

Цветан Цветанов в Плевен: Работим за просперитета на всяка община

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов представи днес в Плевен отчет и анализ на резултатите от местния вот на ГЕРБ в областта. На срещата присъстваше и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, както и народните представители инж. Пламен Тачев и Владислав Николов, кметовете на общини и кметовете на кметства от ГЕРБ, областното ръководството, общинските ръководства и активисти на партията.

Минути преди началото на мероприятието в зала „Плевен“ на Областна администрация – Плевен Цветан Цветанов направи кратък коментар пред плевенските медии за предстоящата среща. Той подчерта, че отчетността е нещо, което дава възможност да се направи един по-задълбочен анализ, а когато е минало повече време от местните избори, дава една по-трезва оценка за резултатите. „Погледнато реално в хронологичен ред мога да кажа, че от 2007 година, когато минаха първите избори и нямахме нито един кмет, 2011-а имахме два общински кмета, а сега вече имаме петима, което смятам, че можем да го отчетем като един добър резултат. Разбира се, може да дадем и слабия резултат, който постигнахме в Плевен, защото все пак при един областен кмет, който сме имали, сега той не е от политическа партия ГЕРБ. Независимо от това, че е от друга политическа формация, нашите общински съветници и партията като цяло винаги работи конструктивно за просперитета на всяка една община независимо дали имаме кмет, или нямаме”, заяви Цветанов.

Владислав Николов Цветан Цветанов

„Партия ГЕРБ е една от малкото, които имат реален политически живот и тя ще участва самостоятелно на предстоящите президентски избори. Това се дължи на факта, че ние сме партия, която обича да носи отговорност”, подчерта категорично Цветанов на въпрос дали ще се явят в коалиция на президентските избори.

„Уважавам чувството за хумор на всички представители на медиите в Плевен”, каза от своя страна председателят на Народното събрание Цецка Цачева на въпроса как би коментирала, че името й се спряга за една от вероятните кандидатури.

събрание ГЕРБ 1

„Г-жа Цачева е един изключително ерудиран, достатъчно всеотдаен човек и знаете какво прави за Плевенска област и въобще като народен представител и председател на Българския парламент. От тази гледна точка подобни хора, с подобни качества е нормално да бъдат разглеждани като потенциални кандидатури, но към на настоящия момент не бих казал нищо повече. От личните качества на г-жа Цачева, които оценявам изключително високо, съм убеден, че във всяка една кризисна ситуация, която възникне в Парламента, единственият човек, който може да реши проблемите и да въдвори някакъв ред, това е тя. Така че може да се гордеете с нея, нейните качества и всеотдайността й в ежедневната работа”, допълни Цветан Цветанов.

събрание ГЕРБ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...