Акценти
Начало / Последни новини / Цветан Сирашки стана шампион, рефери отнеха титлата на Николай Дзезов

Цветан Сирашки стана шампион, рефери отнеха титлата на Николай Дзезов

Плевенският клуб по борба класически стил Изобор спечели златен и сребърен медал от държавния личен-отборен шампионат за момчетата в Бургас.

Отличникът бе Цветан Сирашки, който стана шампион в категорията до 53 кг. Той не само не се уплаши от убийствената конкуренция /30 борци/, но и надви петимата си съперници с явно превъзходство. След две бързи победи се класира за четвъртфиналите, където не остави  никакъв шанс на Кирчо Михайлов от Царево. Следващият му съперник бе пловдивчанина Рафед Рашид. Състезателят на Изобор се справи и с него без никакви проблеми. На финала пък просто прегази Генади Севдалинов от Тетевен. Тук участваха и още двама съотборници на Цветан. Борислав Симеонов започна с победи над Антоан Иванов от Перник и Младен Тоев от Кюстендил. На четвъртфинала обаче реферите го ощетитаха сериозно срещу Рафед Рашид и той завърши на седмо място. Теодор Георгиев пък излезе победител от схватката с Калоян Тенев от Златица. После обаче го надви Цветан Гечев от столичния Левски. „Очаквах брат ми най-после да спечели титлата. Той беше шампион за деца, където бе определен за най-техничен състезател. След няколко бронзови медал при момчетата беше въпрос на време да победи в категорията. Добро състезание за Борислав, но съдиите го спряха. Теодор за първи път се бори в тази категория. Досега бе в по-леката да 47 кг“, коментира треньора на плевенския тим Момчил Сирашки.

Тенденциозно съдийство не позволи на Николай Дзезов да спечели титлата при 47-килограмовите. В конкуренция с 19 състезатели той стана вицешампион. В първата среща подчини Илия Мустаков от Пловдив. След това се представи перфектно срещу балканския шампион Денис Демиров. До момента варненеца беше 6-кратен национален шампион, като надвиваше съперниците си без да губи дори точка. Дзезов обаче му поведе с 11:7 и за капак го тушира. Финалът не започна добре за плевенския борец. Първата част завърши 6:0 за Виктор Станев от Варна. Във втората обаче равенството в резултата бе възстановено. В последните секунди реферите измислиха точка за Станев, подарявайки му златния медал. По същия начин бе ощетен и състезателят от Класик /Белене/ Самуил Савов, което му отне поне бронзов медал.

„Николай се сбори по най-добрия начин до финала. Там обаче допусна някои грешки, а и съдийството нямаше как да преодолее. Като цяло съм доволен от представянето на всички наши участници. В схватките заложиха не само на физиката, но и на мисълта. Въобще има видимо израстване във всички. В бъдеще очаквам и по-добри резултати“, анализира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...