Начало / Последни новини / Цветослав Острев остава с плевенчани и през новия сезон

Цветослав Острев остава с плевенчани и през новия сезон

Баскетболният „Спартак“ ще продължи да разчита и в бъдеще на един от най-опитните гардове в родния баскетбол. С тима на плевенчани и през новия сезон ще играе Цветослав Острев.

Роден е на 3 март 1986 г. в град Троян. Прави първите си стъпки в играта в родния си град Троян в Чавдар. След това продължава развитието си в школата на Спартак. Дебютира за мъжкия отбор на плевенчани през 2002/2003, когато е на 16 години и се превръща в основен играч в тима, с който има два бронзови медала от турнира за Купата на България през 2006 г. и през 2009 г. в Плевен.

Остава в Града под Панорамата до 2015 г., когато се отправя към Ботевград, за да играе за Балкан, с който има два финала в НБЛ. През 2016/2017 преминава в Ямбол, а година по-късно играе в Черно море Тича под ръководството на бившия си треньор в Спартак Дарин Великов.

Цветослав Острев се завърна при плевенчани през лятото на 2018 г. Най-добър подавач в шампионата през 2018/2019. През миналия сезон гардът пропусна част от срещите на Спартак Плевен заради контузия в ръката.

След завръщането си на паркета Цветослав Острев реализира средни показатели от 6.2 точки, 2.2 борби и 3.8 асистенции в общо 6 мача в елита на България.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...